Konferencia a „Közösségfejlesztő gyakorlatok a vidéki fiatalok megmaradásáért”

A projekt során megvalósuló tevékenységek akkor lesznek igazán sikeresek, ha a balassagyarmati térségben képesek olyan irányt meghatározni, amelyeken elindulva a helyi fiatalok megőrzése lehetővé válik és nem csupán lakóközösségként élnek egymás mellett az emberek, hanem a Református Egyházközség vezető szerepével valódi közösségként léteznek, továbbá ezen célok megvalósulásához szükséges alapok más térségekben is implementálhatóvá válnak.

Ezzel a céllal a Horpácsi Európa Pihenő Központban 2018. október 16-án “Közösségfejlesztő gyakorlatok a vidéki fiatalok megmaradásáért” címmel nagyszabású szakmai konferenciát szerveztünk, melynek előadásai a nyugat–nógrádi térségben megvalósuló jó gyakorlatok bemutatására épültek.

A konferencia nagy sikerrel zárult. Egyértelmű üzeneteként fogalmazódott meg, hogy a vidék népességmegtartó képességének javítása, a vidékről történő „minőségi elvándorlás” megakadályozása a helyi adottságok, gazdasági lehetőségek kihasználásával érhető el.

A konferencia vendéglátását rendezvényszervező cég biztosította.

A projekt célja, hogy a vidéki fiatalság helyi lehetőségeinek felmérésével és azok ismeretében a helyben tartásuk alternatíváit dolgozza ki, hiszen a fiatalabb generáció vidéken maradása az élettel teli, erős, vitális és innovatív jövő zálogát jelenti.

Ezzel a céllal a projekt megvalósítás első szakaszában 6 műhelymunkát és 4 tanulmányutat szerveztünk az együttműködő partnerek részvételével. A műhelymunkákra és tanulmányutakra valamennyi együttműködő partner meghívást kapott.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása