Házasság hete

Angliából indult útjának közel 20 éve a kezdeményezés, mely február 14. (Valentin- nap) környékén minden évben, egy teljes hétig a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet. Napjainkban 4 kontinens 21 országában van jelen az ünnep, amelyhez több ismert közéleti személy is csatlakozott, kimutatva a házasság és a család ügye iránti elköteleződését, mint haza, mint nemzetközi szinten is.

Magyarországon 2008-ban rendezték meg először az országos eseménysorozatot a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa kezdeményezésére, és azóta a keresztény egyházak és civil szervezet összefogásával, amely széles körű, számos nagyváros, település, község részvételével zajlott.

2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Házasság Hete Szervezőbizottsága által szervezett rendezvények és programok fővédnöke.

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

A Házasság Hete Szervezőbizottsága

https://hazassaghete.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása