Jó gyakorlat összefoglaló 2. rész

A család és Karrierpontok Magyarországon, család szerepe a közösségfejlesztésben, egyházközség lehetősége a családi modellek népszerűsítése érdekében tematikában zajlott tanulmányúton számos jó gyakorlat- lehetőség látott napvilágot.

A Nagyorosziba tett látogatás során hallottunk például olyan gyermekmegőrző programról, melyet biztosítanak ingyenesen az édesanyáknak és a hét minden napján igénybe vehetik.  Találkoztunk ingyenes jogi tanácsadással, pszichológiai tanácsadással, korrepetálással is.

A segítség kérés és adás után az ingyenességnek van egy magasabb szintje is: mégpedig amikor valaki a közösség tagjaként ingyenesen biztosít olyan szolgáltatást a tagoknak, ami amúgy a megélhetését biztosítja.

A Nagyoroszi Család és Karrier PONT mutatta be azt a különleges szívességi bankját, mely nem csak szolgáltatás közvetítésére szolgál, hanem a felajánlók a szolgáltatásokért cserébe igénybe vehetnek egyéb szolgáltatásokat, stb. Természetesen ez egyoldalú szolgáltatás nyújtás is lehetséges.

Ha a közösség elsődleges célja a lelki egység és a szeretet közösség létrehozása, akkor a közösség tagjait nem a másiktól való elvárás motiválja, hanem kialakul bennük az ajándékozás magatartása. Mert megsejtik, hogy egy közösség tagjai, akkor találhatnak teljesen magukra, ha őszintén ajándékul adják önmagukat.  Ez a magatartás alapvető egy jó közösségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása